29 augustus 2010

Ik ben pas twee dagen in India, maar ik heb het gevoel dat ik er al dagen ben, zoveel heb ik al meegemaakt. Zaterdag vertrok ik vanaf Dusseldorf om 15.25 uur. Jan, Marjanneke en Lotte kwamen me uitzwaaien en toen ik bij de incheckbalie stond hoorde ik iemand mijn naam zeggen. Het bleek Bonnie te zijn van Hogeschool Zuyd, die met hetzelfde vliegtuig vertrok. Een aardige baliemeedewerkster zorgde ervoor dat we naast elkaar konden zitten. We reisden met de Emiraten ( een heel luxe vliegmaatschappij) naar Bangalore. Het eerste gedeelte tot Dubai zaten we in een heel groot vliegtuig, dat erg ruim was. De stuwardessen hadden hoedjes op met sluiertjes  en kwamen steeds langs met allerlei hapjes, drankjes en warme doekjes om je handen schoon te vegen. Iedereen had een eigen tv scherm met de nieuwste films erop, muziek en spelletjes . De reis verliep confortabel en de volgende morgen waren we om 9.00 uur plaatselijke tijd in Bangalore. Het hotel is niet lux te noemen, maar prima geschikt voor een paar dagen Bangalore.

We hebben ’s middags wat rondgelopen in Bangalore en kunnen genieten van de verkeerschaos in een grote Indiase stad. Oversteken is hier werkelijk levensgevaarlijk en iedereen  die auto rijdt of een riksja bestuurt, drukt hier constant op de toeter. Ik heb nog nooit zo’n chaos meegemaakt als hier in Bangalore. ’s Middags de andere stagiaires opnieuw ontmoet en wezen winkelen in de shoppingmall. Ik  heb het gevoel dat ik beland ben in een sprookje van 1000 en een nacht, zo mooi zijn de meeste vrouwen hier gekleed. Prachtige kleren en sari’s in de meest fantastische kleuren en borduursels. In een winkel met alleen maar traditionele Indiase kleding, heb ik een sari aangepast.  De volgende morgen hebben we een kerk bezocht en wat spektaculairder was, een groot Hari Krishna centrum. We kregen een vip behandeling en mochten via speciale poortjes en gangetjes de tempel en de heiligdommen van de Hari Krishna van zeer dichtbij bekijken. Een monnik leidde ons rond, gaf uitleg en nam ons mee naar een speciale prachtig versierde kamer voor een videopresentatie. Ook mochten we in de keukens kijken, waar dagelijks voor 100.000 arme kinderen in Bangalore en omgeving wordt gekookt. De maaltijden worden 5 dagen per week rondgebracht naar arme schoolkinderen. Heel indrukwekkend.

’s Middags hebben we een botanische tuin bezocht, maar daar heb ik helaas niet zoveel van kunnen zien. Ik had (zoals ik al had verwacht) last van mijn buik en heb buiten op een bankje voor het toiletgebouw zitten wachten tot het weer een beetje beter ging. Mijn eerste kennismaking met de Indiase toiletten was trouwens in de  Hari Krishna tempel. We moesten daar onze schoenen uitdoen en tassen mochten niet mee. Dus op blote voeten en zonder aanvullende middelen de steptoiletten in, met alleen een emmertje water. Dat was wel even wennen! Morgen vertrekken we naar Usha Kirana waar de introductieweek van start gaat. Dit ligt buiten Bangalore in een prachtige omgeving. Hier zullen we allerlei lezingen bijwonen en verschillende excursies gaan maken. Ik ben heel benieuwd. Het enige nadeel daar is, dat er geen internetverbinding  is. Dus is het niet mogelijk om mijn weblog aan te vullen en mijn familie te skypen. Het zal dus een weekje duren, voordat ik weer in staat ben om een berichtje op mijn weblog achter te laten.

6 reacties op “29 augustus 2010”

 1. Marjanneke zegt:

  Hey mama!
  Super om je verhaal te lezen op je weblog! Ik vond het Skypen gister ook erg leuk. Wel een heel vreemde ervaring, de rollen lijken nu wel omgedraaid; jij in India en ik thuis. Ik hoop dat de rest van de dagen en weken/maanden je net zo goed gaan bevallen als de eerste paar dagen. Veel plezier daar in Ushi Kirana, en ik hoor wel weer van je na deze week!

  Groetjes,
  Marjanneke
  p.s. ik sta niet in je verhaal over het uitzwaaien op Dusseldorf, maar was er wel bij :)!

 2. Manon zegt:

  Hoi Karen!
  Wat leuk om je verhaaltje te lezen over je eerste ervaringen in India.
  Ik ga trouw je website bezoeken, want ben erg benieuwd naar al je ervaringen.
  Geniet van alle mooie momenten!
  Groetjes,

  Manon R.

 3. Gerda zegt:

  Hallo Karen,
  Wat leuk om zo je verhaal te kunnen lezen. Ik probeer me de omgeving/ de stad voor te stellen ( al indrukken van op t.v) en geniet van wat je beschrijft. Hopelijk heb je niet teveel last van je buik, maar dat horen we nog wel…
  Ik zal trouw je site gaan bezoeken. Geniet van al je ervaringen!
  Groetjes,
  Gerda

 4. Saskia van Eeuwijk zegt:

  Hoi Karen,
  Ik zit hier bij Inge en Marcel, en we hebben gezamenlijk je weblog gelezen. Super leuk! Heel veel plezier de komende tijd
  groeten,
  Saskia, Inge, Marcel en de jongens

 5. marga zegt:

  Dag zus,
  Veel plezier en succes in India. Het klinkt allemaal heel bijzonder. Geniet er van.
  Groetjes,
  Marga

 6. Kaj Surink zegt:

  Hoi Schone Zus,

  Het klinkt allemaal spannend, tja die Indiase bacterien zijn gek op verse Nederlandse ingewanden, maar dat wist je blijkbaar al voordat je ging.
  Succes met de start op school straks!
  Liefs.

  Schone Broer Kaj

Een reactie toevoegen